Književnost

Boško Grgić predstavio knjigu "Sve je podmazano"

Boško Grgić predstavio knjigu "Sve je podmazano"
Foto: Srna | Boško Grgić predstavio knjigu "Sve je podmazano"

GRADIŠKA - Gradiški novinar i satiričar Boško Grgić predstavio je danas svoju novu knjigu satire "Sve je podmazano".

U knjizi, koja je nastavak njegovog satiričnog prvenca "Prvi par opanaka", Grgić je sabrao aforizme, epigrame, satirične pjesme i priče, sa kojom se predstavio prošle godine na 22. Međunarodnom festivalu humora u Mrkonjić Gradu.

Grgić je višestruko nagrađivan na festivalima i konkursima, a inspiracije mu, kako je naveo, ne manjka jer obrađuje dnevno-političke događaje.

"Svaki novinski članak je dovoljna inspiracija za jedan aforizam, a listajući dnevnu štampu danas ih se može napisati najmanje pet", rekao je Grgić i dodao da narod voli da čita satiru, a da se zbog onog što piše ne ljute ni oni koji se prepoznaju u redovima njegovih knjiga.

Na promociji knjige "Sve je podmazano", koja je održana u gradiškom kafiću "Staro mjesto", okupili su se predstavnici gradske vlasti i institucija, te Grgićevi prijatelji i kolege pisci i novinari.

Novinar Milan Pilipović istakao je da je zadivljujući način na koji Grgić govori i piše o aktuelnim događajima.

"Izdvaja se od drugih jer brzo zapaža i reaguje na teme i pametno osmišljava ono što piše. Humor i satira su nekada bili u vrhu interesovanja u društvu. Danas je to mnogo manje zastupljeno, ali Boško Grgić je zaslužan što satiru, bar u Gradišci, zadržavamo u vrhu interesovanja", zaključio je Pilipović.

Izdavač knjige "Sve je podmazano" je gradiški Zavičajni muzej, urednik izdanja je direktor ove ustanove Bojan Vujčić, a štampanje knjige je finansirala Gradska uprava Gradiška.

Boško Grgić priprema i treću knjigu satire pod radnim naslovom "Šta je smiješno tačka ba", koju planira da objavi naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije