Književnost

Časopis "Argumenti" uskoro i na internetu

Časopis "Argumenti" uskoro i na internetu
Foto: Jelena Đurđević | Časopis "Argumenti" uskoro i na internetu

BANJALUKA - Promocija aprilskog izdanja 36. broja naučno-političkog časopisa "Argumenti" održana je danas u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik časopisa, Saša Mićin, član redakcije ovog časopisa, i autori tekstova Branimir Kuljanin i Mišel Buvač.

"Trinaest godina izlaženja je potvrda kvaliteta i jedinstvenosti. Naš fokus su kvalitet i mladi ljudi. Imamo ambiciozne planove, a u ovoj godini će zaživjeti anonimna recenzija našeg časopisa", rekao je Ljepojević.

Dodao je i da je cilj da se časopis prevede na jedan od četiri svjetska jezika: ruski, kineski, njemački ili engleski.

Saša Mićin rekao je da će se časopis "Argumenti" uskoro naći i na internetu.

"Za nekoliko dana će početi s radom naš veb-sajt, gdje će čitaoci pronaći sve do sada objavljene brojeve našeg časopisa. Takođe, uvedena je dvostruka nezavisna recenzija", rekao je Mićin.

Mišel Buvač, autor teksta "Smjernice za izradu magistarske teze i doktorske disertacije I", rekao je da njegovo djelo daje smjernice koje će pomoći studentima da izrade svoje stručne radove.

"Primijetio sam da studenti diplomci ili postdiplomci imaju problema s izradom stručnih radova, zato sam se odlučio za ovu temu", rekao je Buvač.

Branimir Kuljanin, autor teksta "Rat ili Mir (globalizacija i "sukob civilizacija"), rekao je da se u svom članku osvrće na događaje u svijetu, posebno na situaciju na Zapadu, gdje se, prema njegovim riječima, vodi obračun sa globalistima u vlasti.

"Strateški partner RS je Rusija, naša budućnost je u saradnji sa evro-azijskim kolosima, Rusijom i Kinom", kazao je Kuljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije