Književnost

"Dani čitanja": Pjesnici sa osnovcima iz Gornje Slatine

"Dani čitanja": Pjesnici sa osnovcima iz Gornje Slatine
Foto: Srna | "Dani čitanja": Pjesnici sa osnovcima iz Gornje Slatine
Srna

ŠAMAC - U Narodnoj biblioteci Šamac danas su lokalni pjesnici Ilija Pavlović i Miladin Stojanović učenicima Osnovne škole "Slatina" iz Gornje Slatine govorili o njihovim omiljenim djelima, načinima na koje pristupaju čitanju i razumijevanju tekstova te njihovom interesovanju za pisanje.

Direktorka Biblioteke Dragica Borojević rekla je da je riječ o kampanji "Čitajmo zajedno", koju sprovodi Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske radi ukazivanja na značaj čitanja, knjige i pisane riječi te izgradnje književne publike.

Ona je navela da su učenici čitali djela velikana domaće književnosti Alekse Šantića, Jovana Dučića i Desanke Maksimović, dok su gosti čitali neke od svojih pjesama.

Miladin Stojanović pročitao je pjesme "Nerazumni uča", "Kad sam jednom bio velik", "Pesnik o stihotvorenju" i "Voleo sam jednu Cvetu", a Ilija Pavlović pjesme "Poruka", "Još je ništa i dobro kako sve ne valja" i "Dragom pogledu".

Ona je napomenula da su autori učenicima dali nekoliko smjernica koje će im biti od velike pomoći pri pisanju, a učenici su iskazali oduševljenje i volju da postanu članovi Narodne biblioteke Šamac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije