Književnost

Do kraja juna prijave za dodjelu "Kočićeve nagrade"

Do kraja juna prijave za dodjelu "Kočićeve nagrade"
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Do kraja juna prijave za dodjelu "Kočićeve nagrade"

BANJALUKA - Javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade" za 2024. godinu je u toku, a kako navode organizatori prijave su mogu slati do kraja juna.

Kako je navedeno u pozivu koji je objavio Organizacioni odbor 59. Kočićevog zbora – "Kočićeva nagrada" dodjeljuje se za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčane nagrade, koja je ove godine povećana na iznos od 5.000 KM.

"Kandidata za "Kočićevu nagradu" mogu predložiti udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem", navode organizatori.

Kako su istakli prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Banjaluka, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu "Kočićeve nagrade" za 2024. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

Napomenuli su da će "Kočićeva nagrada" biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg "59. Kočićevog zbora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije