Književnost

Dodik na Beogradskom sajmu kupio knjigu Vuka Draškovića

Dodik na Beogradskom sajmu kupio knjigu Vuka Draškovića
Dodik na Beogradskom sajmu kupio knjigu Vuka Draškovića

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče je u društvu Emira Kusturice na Beogradskom sajmu kupio tri knjige.

Iako ukupna cijena ove tri knjige, među kojima se našla i knjiga Vuka Draškovića „Via Romana“ ne iznosi ni hiljadu dinara, on je izdvojio 50 evra. Djevojka koja je radila na štandu prvo se zbunila, a onda je Dodiku rekla da sačeka kusur.

- Ne, ne. U redu je - odgovorio je Dodik.

Prije nego što je krenuo u obilazak štandova, predsjednik RS otvorio je juče četvrti nastup Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Tom prilikom Dodik je rekao da RS želi da pokaže svoje umjeće i stvaralaštvo jer smatra da je to snažan dokaz njenog identiteta.

- Zato podržavamo stvaraoce u Republici Srpskoj u njihovoj dilemi stati ili nastaviti. Knjige i književnost treba da ostanu za budućnost kao svjedočanstva današnjice. Srpska gradi svoj identitet u svemu što je važno i neće odustati od sebe i svega onog što čini njenu vrijednost i snagu - rekao je Dodik i dodao da je ponosan što sa rediteljem Emirom Kusturicom radi na Andrićgradu koji, kako je rekao, nije samo spomenik jednom velikom književniku, već i građevina koja mijenja pogled na život. Istakao je da se do sada iz Višegrada odlazilo, a da sada ljudi čekaju na bolje vrijeme koje će doći sa završetkom Andrićgrada.

Kusturica je na Sajmu knjiga rekao da bi Andrićgrad trebalo da bude gotov sredinom 2013, što je za pola godine ranije nego što je planirano.

- Divota je što smo uspjeli da napravimo prvi renesansni trg na Balkanu - rekao je Kusturica i dodao da će grad zajedno sa pozorištem biti svečano otvoren premijerom opere „Na Drini ćuprija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije