Književnost

Doprinos razvoju kulturne razmjene

Doprinos razvoju kulturne razmjene
Doprinos razvoju kulturne razmjene

BANJALUKA - Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH prilikom učestvovanja na 4. međunarodnom sajmu knjiga u Bakuu (Azerbejdžan) potpisala je Memorandum o saradnji s Nacionalnom bibliotekom Azerbejdžana.

Memorandumom se reguliše i ističe značaj razvoja profesionalnih veza između ovih nacionalnih biblioteka na području nauke, kulture, kao i razmjene informacijskih resursa. Potpisivanjem ovog memoranduma doprinosi se i razvoju kulturne razmjene, kao i ukupnih odnosa između Azerbejdžana i BiH.

Na sajmu su predstavljena neka od recentnih izdanja BiH, uključujući i izbor izdanja Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH. Sajmu su od zemalja iz regiona prisustvovale i nacionalne biblioteke Crne Gore i Srbije. Internacionalni sajam knjiga u Bakuu otvorio je ministar kulture i turizma Azerbejdžana, koji je posjetio i štand NUB BiH.

Prilikom posjete biblioteci, dr Ismet Ovčina je pred uposlenicima i drugim gostima promovisao dvije publikacije NUB BiH, časopis "Bosniaca" i autorsku knjigu "Biblioteka našeg doba: članci, studije i intervjui". Na kraju je dio bosanskohercegovačke izdavačke produkcije i izdanja NUB BiH poklonjen Nacionalnoj biblioteci Azerbejdžana, a u skladu s pomenutim memorandumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije