Književnost

Druženje povodom Svjetskog dana knjige: Živanović diskutovao sa studentima

Druženje povodom Svjetskog dana knjige: Živanović diskutovao sa studentima
Foto: N.N. | Druženje povodom Svjetskog dana knjige: Živanović diskutovao sa studentima

BANJALUKA - Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja "Sofia" organizovalo je u utorak u Jevrejskom kulturnom centru razgovor s profesorom filozofije Miodragom Živanovićem.

"U društvu svojih sadašnjih, ali i bivših studenata, profesor je govorio o temama koje se tiču jednog filozofa, kakvo je trenutno stanje na akademiji, da li je izmijenjen plan i program nastave kad je marksizam u pitanju, te se naravno i šalio kako to samo on zna", rekla je Ana Galić, direktorica Udruženja "Sofia".

Prema njenim riječima, ovo udruženje je vezano za filozofiju, ali i za druge vrste nauka.

"Cilj sastanka je bio da filozofija izađe iz akademije, da pokažemo da postoji jedna kritična masa koja je možda razjedinjena upravo zbog drugih stvari kao što su ekonomska situacija i borba za opstanak", kazala je Galićeva.

Dodala je da je druženje posvećeno studentima van akademije, da i oni, ali i ostali koji su željni filozofskog razgovora, shvate da se ne treba bojati ni postavljati pitanja i da se filozofija ne završava zbog diplome, već da je to jedan poziv.

Prisutnima je podijeljeno i najnovije djelo manjeg formata profesora Živanovića "Skaska o sjećanju", čime je i simbolično obilježen Svjetski dan knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije