Književnost

"Dučićev dan" u Trebinju: Praznik stiha preko Zoom aplikacije

"Dučićev dan" u Trebinju: Praznik stiha preko Zoom aplikacije
Foto: N.N. | "Dučićev dan" u Trebinju: Praznik stiha preko Zoom aplikacije

TREBINJE - Prestižni kulturni događaj cijelog regiona, "Dučićev dan", biće održan na dan upokojenja velikog trebinjskog pjesnika, 7. aprila, na Blagovijesti, shodno epidemiološkim mjerama.

S obzirom na složenu epidemiološku situaciju u Dučićevom gradu, odlučeno je da se i otvaranje manifestacije i njen tradicionalni naučni skup o srpskoj poetici 20. vijeka ove godine odvija online, preko Zoom aplikacije.

Prema preliminarnim dogovorima, predviđeno je da će na taj način skup iz svečane sale opštine Trebinje otvoriti gradonačelnik Mirko Ćurić, a iz Biblioteke Instituta za književnost i umjetnost u Beogradu obratiće se predstavnik Instituta, kao i urednici skupa.

O ovogodišnjoj temi skupa "Poetika Miroslava Maksimovića" preko Zoom aplikacije će svoje priloge govoriti brojni književni i naučni radnici, što će tradicionalno do narednog "Dučićevog dana" biti pretvoreno u jedinstven zbornik.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je potvrdio da će fokus cjelokupnog događaja biti upravo na Zoom aplikaciji, jer je želja lokalnih vlasti bila da se ne prekida dugogodišnji kontinuitet ni ove manifestacije, ali ni stvaranja zbornika radova o djelima poznatih srpskih književnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije