Književnost

Džoana Rouling planira da napiše još šest knjiga

Džoana Rouling planira da napiše još šest knjiga
Foto: N.N. | Džoana Rouling planira da napiše još šest knjiga

LONDON - Britanska književnica, autorka serije knjiga o Hariju Poteru, Džona Rouling planira da napiše još šest knjiga, piše Tajms.

Rouling je rekla da već ima zamisao o šest knjiga, od kojih će tri biti nastavak njenih kriminalističko-fantastičnih knjiga o privatnom detektivu Kormoranu Strajku koje je objavila pod pseudonimom Robert Gajbrajt, navodeći da trenutno piše prvu knjigu.

Rouling je navela da je tokom cijele karijere pisca samo jednom doživjela blokadu u pisanju i da se to dogodilo tokom pisanja druge knjige o Hariju Poteru, "Hari Poter i dvorana tajni", koja je objavljena 1998. godine.

Navela je da je tada uspjeh prve knjige o čarobnjaku nadmašio sva njena očekivanja i da je zbog toga bila u stanju šoka i panike jer nije znala šta bi trebalo dalje da preduzme. Rouling kaže da je tokom godina postala sigurnija da će pronaći izlaz iz svake situacije.

Rekla je da najviše voli da piše rukom, posebno noću i da joj se često dešava da dobije ideje kada je već isključila laptop, zbog čega ima svesku u spavaćoj sobi.

Prema njenim rečima, lakše joj je da napiše kraj knjige nego početak, a nekoliko puta je napisala posljednje poglavlje knjige prije prvog poglavlja. Otkrila je da je to uradila u knjizi koju trenutno piše, a to je osmi dio o detektivu Strajku.

Rouling je autorka sedam knjiga o Hariju Poteru koje su objavljene između 1997. i 2007. godine i prevedene na 65 jezika. Njihov ukupan tiraž je veći od 400 miliona primeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije