Književnost

Gimnazijalac nagrađen na književnim susretima "Gordana Brajović"

Gimnazijalac nagrađen na književnim susretima "Gordana Brajović"
Foto: N.N. | Gimnazijalac nagrađen na književnim susretima "Gordana Brajović"

BIJELJINA - Učenik prvog razreda Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini, Vojislav Durmanović dobitnik je treće nagrade na literarnom konkursu za najbolje pjesničke radove u kategoriji srednjoškolaca iz Srbije i rasijanja u okviru 22. Književnih susreta "Gordana Brajović" koji su održani u Aleksincu.

Ovogodišnja tema za srednjoškolce bila je "Ali niko da se sjeti", a Durmanović, čiji je profesor srpskog jezika Valentina Vidaković, jedini je učenik iz Republike Srpske među nagrađenima na literarnom konkurs za osnovce i srednjoškolce.

Prvu nagradu osvojila je učenica trećeg razreda Hemijsko-prehrambene tehnološke škole iz Beograda Sofija Shalabieh, a drugo učenica drugog razreda Gimnazije iz Ivanjice Teodora Danilović.

Najbolje među ukupno 160 radova odabrao je tročlani žiri u sastavu profesor Učiteljskog fakulteta u Beogradu Zorana Opačić, pisac i režiser Vladimir Andrić i pisac i urednik dječijeg programa u Radio Beograda Vesna Ćorović-Butrić.

Za najbolju knjigu žiri je proglasio "Uvod u njivu" Radeta Tanasijevića, koji je dobitnik nagrade "Gordana Brajović" za 2018.

Književni susreti "Gordana Brajović" za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za decu i mlade i za najbolje đačke radove iz poezije i proze, već dvadeset i dvije godina okuplja ogroman broj učenika, od prvaka pa do srednjoškolaca iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Na konkurs je pristiglo 19 knjiga i 160 radova učenika iz 54 škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije