Književnost

Glumac Saša Terzić predstavio knjigu "Mjesečev jahač"

Glumac Saša Terzić predstavio knjigu "Mjesečev jahač"
Foto: Srna | Glumac Saša Terzić predstavio knjigu "Mjesečev jahač"
N.N.

​PRIJEDOR - Glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske Saša Terzić predstavio je večeras u Prijedoru svoju knjigu "Mjesečev jahač" tokom druženja sa učenicima devetog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" u okviru manifestacije "Sajamski dani".

Terzić je u izjavi Srni pozdravio ideju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske da organizuje manifestaciju "Sajamski dani" u oktobru koji je davno postao prepoznatljiv kao mjesec knjige, ali i mjesec u kojem se obilježava i Nedjelja djeteta i Međunarodni dan djeteta.

"Mi u Dječijem pozorištu imali smo početkom oktobra naš međunarodni festival, a ova manifestacija je značajna zato što se u Beogradu nije desio Sajam knjiga i zaista je lijepo od Zavoda za izdavanje udžbenika da organizuje sajamske dane u svojim knjižarama", rekao je Terzić.

On je dodao da mu je Zavod objavio knjigu za djecu "Mjesečev jahač" i da mu je drago da su na večerašnje druženje došla upravo djeca.

"Moja knjiga je negdje za uzrast od drugog do šestog razreda i ona je jedno pozorišno štivo i nadam se da će uskoro biti n nekoj sceni, možda upravo na prijedorskoj sceni gdje sam često sa pozorištem dolazio, naročito kada je ovdje bila 'Kočićeva srpska scena' i nosim lijepe uspomene iz tog vremena", rekao je Terzić.

On kaže da je pisao i prije nego što je postao glumac, ali da nije ništa objavio.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske u svojim knjižarama od 20. do 30. oktobra organizuje sajamske dane i popuste od 20 do 70 odsto na sva svoja izdanja, te druženje svojih autora sa građanima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije