Književnost

Gost tribine "Kulturna politika Srba u 21. vijeku" Zoran Arsović

Gost tribine "Kulturna politika Srba u 21. vijeku" Zoran Arsović
Foto: Filozofski fakultet u Banjaluci | Gost tribine "Kulturna politika Srba u 21. vijeku" Zoran Arsović

BANJALUKA - Drugo predavanje na temu "Kulturna politika Srba u 21. vijeku" biće održano u četvrtak 16. maja sa početkom u 19 časova na Filozofskom fakultetu u Banjaluci u amfiteatru 203, a gost je Zoran Arsović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci na Katedri za Filozofiju.

"Ovaj ambiciozni projekat predstavlja serijal od desetak tribina u prvoj fazi aktivnosti, dizajniranih da otvore stručnu i javnu diskusiju o ključnim aspektima i izazovima koji definišu kulturnu politiku Srba u savremenom dobu. Cilj ovog projekta je da se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije ukaže na značaj kulturne politike, postavljajući važna pitanja o njenoj definiciji, ciljevima, ključnim nosiocima, ulozi različitih institucija i mogućim pravnim okvirima. Poseban akcenat biće stavljen na ulogu države, crkve, univerziteta, dijaspore, kao i samostalnih umjetnika u oblikovanju kulturnog identiteta", najavljeno je iz Filozofskog fakulteta.

Predavači i učesnici tribina, kako se dodaje, biće ugledni srpski intelektualci, kulturni radnici i umjetnici iz zemalja sa srpskom zajednicom i kulturnom baštinom, uključujući zemlje bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske. 

"Oni će diskutovati o raznim aspektima srpske kulturne politike, davajući svoje stavove i odgovore na postavljena pitanja. Sve tribine će biti održavane u prostorijama Filozofskog fakulteta, pod vođstvom Nebojše Kuruzovića. Ulaz je slobodan i pozivamo sve zainteresovane da dođu i budu dio ovog važnog događaja", saopšteno je iz Filozofskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije