Književnost

Hristina Slavić pobjednik konkursa "Zlatno pero"

Hristina Slavić pobjednik konkursa "Zlatno pero"
Foto: Srna | Hristina Slavić pobjednik konkursa "Zlatno pero"

DERVENTA - Hristina Slavić iz Zrenjanina sa pjesmom "Moj zavičaj" pobjednik je Međunarodnog pjesničkog konkursa "Zlatno pero", koje je raspisalo Udruženje srpskih književnika u Sloveniji.

Slavićevoj će biti uručena Povelja sa zlatnom plaketom kao glavna grada.

"Na konkurs su stigle prijave iz devet država, a najveći broj pjesnika se prijavio iz Srbije, BiH i Crne Gore", potvrdio je Srni organizator.

Povelju za srebrnom medaljom za pjesmu "Oda Otadžbini" osvojio je LJubiša Vojinović iz Novog Sada, a Povelju sa bronzanom plaketom uz novčanu nagradu za pjesmu "Crna Goro, majko" dobila je Slavka Božović iz Nikšića.

Stručni žiri je na osnovu prijedloga organizatora odredio tri dodatne nagrade - diplome sa zlatnom značkom koje su dobili Milovan Petrović iz Novog Sada za pjesmu "Zakletva otadžbini", Mirela Gavranović iz Banjaluke za pjesmu "Baština" i Dragica Grbić iz Višegrada za pjesmu "Carica Milica".

Svečana dodjela nagrada i priznanja biće upriličena na svečanosti u LJubljani ili nekom od gradova Republike Srpske, o čemu će naknadno organizator saopštiti datum održavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije