Književnost

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako sa bližnjim koji su na paklenim vibracijama osude

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako sa bližnjim koji su na paklenim vibracijama osude
Foto: N.N. | Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako sa bližnjim koji su na paklenim vibracijama osude

Koliko dugo mi je trebalo da shvatim najtežu lekciju - da je moja hipersenzibilnost koja je činila da me boli svaka laž, uvreda, nepravda skrivena reakcija moje taštine i sujete!

Univerzum će nam donositi nove i nove povrede dok ne shvatimo da treba da budemo kao sunce, a ne ogledalo - da podjednako šaljemo svetlost i blagoslov i onima koji nas mrze i kunu i onima koji nas vole.

Povređeni ego koji pravi narative stalno ima uvređenosti i ljutnje i oseća se očajno ili besno. Dok god nam je bitno šta god misli bilo ko osim dragog Boga, ako su nam misli i dela čista - patićemo u kakvom svetu to živimo - zašto su ljudi takvi ne shvatajući da to vrišti ljubavi gladan ego koji stalno pravi filmove zavere u glavi dok nas život ne nauči šta je bezuslovna ljubav i prihvatanje!

A nije stvar da smo u pravu, nego u ljubavi - jer ako nismo u ljubavi, svi argumenti da su na našoj strani ne može se biti u pravu. To je samo obračun ega. Dok god ne razumemo da su sve naše tuge, depresije, povređenosti samo produkt zamućenog vida zbog diskonekcije iz Božije ljubavi - kao emotivni virus prenosiće se sa generacije na generaciju - zato je važno da destruktivna emotivna uverenja očistimo za mir svoje duše i naših ćerki i predaka.

Jer genetika nije sudbina, kažu epigenetičari, ali uverenja jesu - zato ih menjamo na radost dižući emotivni imunitet - toliko me bolelo ponašanje bližnjih i daljnjih, povrede i izdaje - dok nisam shvatila da svako radi najbolje šta može u odnosu na svoje programe za koje veruje da su mu karakter.

Ali ono što je prvi znak da ne treba ni pokušavati diskutovati je kada vidimo da je naspram nas čovek koji je uveren da je njegovo mišljenje jedino ispravno - kad mu je ego toliko pomutio mozak da se identifikovao upravo sa onim programima koji čine da se oseća mizerno, uvek osuđujući, uvek mereći se, uvek roptajući na nepravde.

Izmaći se i iz daljine im poslati ljubav i smirenje je najefikasniji način komunikacije - jer kad počne rasprava - po zakonima emotivnog magnetizma - survaće vas na svoje niske vibracije. Naš jedini zadatak su naše misli i naši osećaji, a ne da udovoljavamo emotivno slepim koji non-stop nose istu pogrešnu dioptriju svog nezasitog ega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije