Književnost

Izvedena monodrama "Ima neka tajna veza"

Izvedena monodrama "Ima neka tajna veza"
Foto: N.N. | Izvedena monodrama "Ima neka tajna veza"

MOSTAR - U Vladičanskom dvoru u Mostaru izvedena je monodrama "Ima neka tajna veza" Milana Dimića, u okviru 99. Šantićevih večeri poezije.

Dimić je sinoć, nakon izvođenja rekao novinarima da je monodrama "Ima neka tajna veza" nastala na četvrtoj godini glume Akademije umjetnosti u Banjaluci.

"Imali smo zadatak da napravimo portret umjetnika, a ja sam izabrao Duška Trifunovića pošto dolazim sa Pala, podneblja koje je blisko i slično njemu. Uvijek mi je bila želja da izvadim iz sjene tog pjesnika i prikažem i njegovu drugi stranu, njegov život, emocije", kaže Dimić.

On je podsjetio da je Trifunović napisao neke od najvećih hitova zabavne muzike poput pjesama "Ima neka tajna veza", "Glavo luda", "Šta bi dao da si na mom mjestu", "Zlatna ribica", "Ti si mi bila naj, naj" i još oko 300 tekstova na koje se komponovala muzika, te brojnu poeziju.

Dimić je naveo da je monodramu, čija premijera je bila u aprilu u Banjaluci, izveo petnaestak puta do sada, a brojna mostarska publika bila je oduševljena.

Šantićeve večer poezije koje u Mostaru organizuju SPKD "Prosvjeta" GO Mostar i SPKUD "Gusle" traju do 28. oktobra.

U nastavku programa ove manifestacije sutra će biti priređena i likovna izložba akademskog slikara Zdravka Krulja, dok je za 20. oktobar zakazano "Šantićevo veče" u Nevesinju.

Prema programu, 23. oktobra biće odigrana predstava "Ostajte" Nezavisnog univerziteta Banjaluka, zatim 26. oktobra izložba dokumentarne građe "Šantićeve večeri poezije" i Književna nagrada "Aleksa Šantić", a 27. oktobra koncert Mješovitog hora "Sloga" iz Sarajeva.

Posljednjeg dana manifestacije, 28. oktobra, biće dodijeljena Šantićeva nagrada.

Ove godine obilježava se 150 godina od rođenja Alekse Šantića i 50 godina od dodjele Šantićeve nagrade za poeziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije