Književnost

Knjiga "Naoružavanje istinom” promovisana u Moskvi

Knjiga "Naoružavanje istinom” promovisana u Moskvi
Foto: TVR KD | Knjiga "Naoružavanje istinom” promovisana u Moskvi

Promocija ruskog izdanja knjige Milana Ljepojevića "Naoružavanje istinom" održana je večeras u Sveruskoj državnoj biblioteci za strane književnosti u Moskvi.

Ljepojević se u ovoj knjizi bavi stradanjem Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, kao i falsifikatima Dejtonskog mirovnog sporazuma, te postavlja pitanje da li bi Srbi izbjegli sva ona medijska i politička proganjanja da je svijet saznao za genocid nad Srbima u NDH.

Rusko izdanje knjige "Naoružavanje istinom" promovisano je u Ruskom centru u Banjaluci 22. februara u prisustvu visokih zvanica -Milorada Dodika, koji je tada bio srpski član Predsjedništva BiH, premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova.

Promocija u Beogradu održana je 16. juna, 2022. godine, a prisustvovao je ruski ambasadora u Srbiji Aleksandar Bocan Harcenko i gosti iz javnog i kulturnog života.

Knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića objavljena je 2020. godine u izdanju "Nezavisnih novena", a godinu kasnije isti izdavač objavio je ovu knjigu na ruskom jeziku.

Prevodilac knjige na ruski jezik je Natalja Milaković, koja je i koordinator Ruskog centra  "Ruski mir". Recenzenti su profesor dr Saša Mićin i tada direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, prenosi TVR KD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije