Književnost

Knjiga "Ti i ja smo bili par" Ljubice Arsić od sutra pred čitaocima

Knjiga "Ti i ja smo bili par" Ljubice Arsić od sutra pred čitaocima
Foto: Pixnio | Knjiga "Ti i ja smo bili par" Ljubice Arsić od sutra pred čitaocima

​BEOGRAD - Zbirka kratkih priča "Ti i ja smo bili par", Ljubice Arsić, u izdanju Lagune, od sutra je pred čitaocima, saopštili su izdavači.

Arsić sa 14 priča preispituje razne teme današnjeg svijeta, položaj žene, pitanja vlasti nad svojom sudbinom, složene i raznorodne odnose žene i muškarca.

Parovi u ovoj knjizi su mahom obični ljudi u neobičnim okolnostima, ljubavnici, prijatelji, muževi i žene u braku, ali i poznate ličnosti, poput Pekića, Crnjanskog, Save Šumanovića. 

Arsić je u njima prepoznavala osobenosti zajedništva sa još jednim srodnim bićem i sagledala ih iz tog ugla, preispitujući fenomene ljubavi i potčinjenosti, zavisnosti i odanosti, zanosa i zablude.

"Postoje parovi povezani za ceo život i oni koji kroz naviku nisu spoznali trajnu ljubav, onu koja podrazumeva uzajamnu podršku i razumevanje, što su takođe značajna dejstva ljubavi", rekla  je Ljubica Arsić povodom nove knjige.

Zbirku priča "Ti i ja smo bili par" čitaoci mogu pronaći pronaći od sutra u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, prenosi "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije