Književnost

Pratite nas na Google news

Knjiga priča glumca Toma Henksa uskoro u Srbiji

Knjiga priča glumca Toma Henksa uskoro u Srbiji
Foto: N.N. | Knjiga priča glumca Toma Henksa uskoro u Srbiji
Tanjug

BEOGRAD - Ime Toma Henksa znaju svi ljubitelji "sedme umjetnosti", jer ga smatraju za jednog od majstora glume naših dana, a sada je pokazao da je neočekivcano dobar pisaca.

Dvostruki oskarovac objavio je zbirku priča "Netipičan tip", koja će se u izdanju "Lagune" 1. maja pojaviti u knjižarama u Srbiji, a oni koji su je pročitali kažu da slavni američki glumac "piše kao pravi pisac, a ne kao holivudska zvijezda".

On je "istinski Pisac, s velikim početnim slovom, ravan svakom istinskom piscu koji je ikada dotakao tipke pisaće mašine", konstatovao je jedan od čitalaca.

Ovo je Henksu prva knjiga, zbirka koja sadrži 17, kako tvrde kritičari, izvanrednih priča i otvara mu vrata da se uvrsti u književnike.

"Priče, njih 17, kreću se od urnebesno smiješnih do duboko dirljivih. Odigravaju se u različita vremena, na različitim mjestima, ispričane su različitim stilovima, ali sve pokazuju radost pisanja, snažan smisao za atmosferu, prijateljstvo, porodicu i život uopšte, i u potpunosti su pametne, neodoljive i humane, kao i sam autor", glasila je jedna od pohvala čitalaca.

Istočnoevropski emigrant blage naravi stiže u Njujork pošto ga je građanski rat u njegovoj zemlji lišio žene i razorio mu život. On, koji voli kuglanje, odigra savršenu partiju, pa još jednu i još jednu, sve dok ne postane slavan u kuglaškom svetu i mora da odluči hoće li mu savršenstvo i slava upropastiti sve ono što zaista voli, sadržaj je jedne od priča.

U drugoj, ekscentrični milijarder i njegova odana "desna ruka" otiskuju se na putovanje u unutrašnjost Amerike i otkrivaju motel koji je ostao bez gostiju, ljubav i poneku mrvicu stvarnog života.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije