Književnost

Knjiga za djecu "Tajni život muzeja" od danas besplatna

Knjiga za djecu "Tajni život muzeja" od danas besplatna
Foto: N.N. | Knjiga za djecu "Tajni život muzeja" od danas besplatna

U okviru digitalne kampanje koju je Muzej savremene umjetsnosti Republike Srpske (MSURS) pokrenuo, odlučili smo da jedan dio naših aktivnosti usmjerimo i na najmlađu publiku. Prva knjiga za djecu o našem muzeju koju smo promovisali 10. februara 2020. godine povodom Dana Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, od danas će na našem veb sajtu biti besplatna.

Ćirilićnu, latiničnu i englesku verziju knjige „Tajni život muzeja“ autorke Jelene Kojović Tepić  sa ilustracijama banjalučkog umjetnika Dragoslava Malinića koju je dizajnirao Nemanja Mićevć, grafički dizajner MSURS, možete da skinete u pdf-formatu na ovim linkovima:

Latinica - http://msurs.net/index.php/sr/biblioteka-i-arhiva-2/tajni-2

Ćirilica - http://msurs.net/index.php/csr/biblioteka-i-arhiva-5/tajni

Engleski - http://msurs.net/index.php/en/biblioteka-i-arhiva-4/secret

Uz besplatnu knjigu na našem sajtu postavili smo i 5 bojanki koje prate naraciju knjige o 10 malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznavaju sa značajem muzejske institucije.

Mališane koji budu vrijedni i oboje svih 5 crteža ali i potrude se i  pošalju nam svoje originalne crteže  na temu knjige nagradićemo originalnim izdanjem „Tajni život muzeja“:

Knjiga „Tajni život muzeja“ je 100. jubilarno izdanje MSURS a prilagođena je za djecu od 5 do 12 godina. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji reprezentativni primjeri su predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, sa ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini naša institucija i na značaj njegove prezentacije i očuvanja.

 Knjiga je realizovana uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i projekta "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije