Književnost

Književno veče "Disciplinski postupak protiv Saše Savičića" u BSP-u

Književno veče "Disciplinski postupak protiv Saše Savičića" u BSP-u
Foto: N.N. | Književno veče "Disciplinski postupak protiv Saše Savičića" u BSP-u

BANJALUKA - Književno veče pod nazivom "Banjalučko studentsko pozorište u disciplinskom postupku protiv Saše Savičića" održaće se na Podrum sceni ove pozorišne kuće u Gospodskoj ulici večeras sa početkom u 20 časova.

Pored Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP), organizator događaja je Studio "Džep".

"Riječ je disciplinskom postupku protiv birokratizovanog vladinog i državnog službenika, iz Banjaluke, od oca Ratka i majke Jagode, oženjen Daliborkom (njegovom Morskom zvijezdom i Mišicom), i sam otac dvoje krasne djece: Konstantina i Rastka, mlađih maloljetnika, još neosuđivanih (iako se u njihovim predškolskim dosijeima navodi da su skloni prigodnim pjesmicama protiv državnih Djeda Mrazeva i njihovih zelenih pomoćnika)", saopšteno je iz "Džepa".

Kako saopštavaju dalje, to je vrsta javnog saslušanja.

"Javnog saslušanja protiv imenovanog državnog službenika koji je: 1. U obavljanju svojih poslova i zadataka grubo povrijedio principe profesionalne nepristrasnosti, odgovornosti, transparentnosti, javnosti, efikasnosti i ekonomičnosti; 2. Ponašao se nedisciplinovano, nije poštovao načela urednog poslovanja i nepristrasnosti državne službe; 3. U obavljanju svojih dužnosti, a u okviru svog radnog vremena, službenu dužnost nije obavljao odgovorno i efikasno; 4. Imenovani državni službenik je tražio, za sebe i za druge, i prihvatio, darove ili neku drugu korist", javljaju iz "Džepa" uz napomenu da je ovom organu poznata afera pod šifrom "heljdino brašno" u kojoj je, kako se ističe, pored imenovanog učestvovalo i lice koje se lažno predstavljalo kao Đoko Jež, na telefonu je obavezno ponavljao Jež, Đoko Jež, aludirajući na istoimenog svjetski poznatog agenta čije se ime isto tako izgovara samo na engleskom: B-jež, Džoko B-jež.

Saša Savičić, ističu dalje iz "Džepa", povjerena mu državna sredstva, prilikom obavljanja službe, nije koristio sa pažnjom dobrog domaćina (bonus pater familias) i u okviru svoje nadležnosti maksimalno je zakomplikovao život građana pred organom uprave, izmišljajući stalno nove pravne prepreke i fantazmagorične paragrafe.

"I zato što je: 1. Pisao pjesme (ljubavne i one druge - antidinastičke), 2. Pisao zakonske inicijative (dobrovoljno i bez prisile, u opštem interesu, što je suludo i pomisliti, a kamoli raditi), 3. Pisao inicijative Ustavnom sudu (opet bez ličnog koristoljubivog motiva, nego na polzu narodnu i štatijaznam zašto je to radio), 4. Pisao o sreći državnih službenika i službenica na poslu (o tome ni Seneka nije rekao ni riječ, a ovaj se našao pametovati), 5. Pričao na sav glas o pravima žena na sve ono što je pravo muškaraca (e ovdje bi mogao i batina dobiti), 6. Vozio bicikl i pisao zakon o njemu (to još nismo vidjeli, budibogsnama), 7. Intervjuisao Karla Marxa (bez njegovog odobrenja i znanja), 8. Pisao manifest 'Kupus revolucije' (I proveo je u djelo! Ovo je za giljotinu!) i 9. Mislio! Mislio! Mislio! (što je: zabranjeno! zabranjeno! zabranjeno!) Kriv je! Kriv je! Kriv je!", zaključuju iz "Džepa" uz napomenu da je predsjednik Disciplinske komisije Nebojša Kuruzović, rab Božiji, pravnik ovdašnji i pjesnik samoprozvani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije