Književnost

Književno veče Ranke Tanasić Barlov u Banskom dvoru

Književno veče Ranke Tanasić Barlov u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | Književno veče Ranke Tanasić Barlov u Banskom dvoru

BANJALUKA - Djela autorke Ranke Tanasić Barlov iz Beograda u Vijećnici Banskog dvora biće promovisana 25. marta u 19 časova, a moderator ove književne večeri će biti Vera Marović.

Kako je saopšteno iz Banskog dvora, ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Ranka Tanasić Barlov rođena je 1979. godine u Kikindi, po zanimanju je diplomirani pravnik, a radi kao sekretar u Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Beogradu.

U svijet književnosti zakoračila je 2012. godine,  romanom "Gde da odem da te ne volim", životnom pričom koja je ostavila neizbrisiv trag u njenom životu. 

Roman "Život na gram", autorkin drugi roman, objavljen 2014. godine i donosi potresnu priču o surovom svijetu narkomanije, a u pitanju je životna priča djevojke po mineu Čarna, koja je četiri godine bila u vezi sa Ugrinom, zavisnikom nakrotika. Čarna je pripovjedač i roman počinje od trenutka kada je napustila Ugrina.

"Kada se ponovo sretnemo" objavljen 2016. godine , autorkin treći roman progovara o krađi beba u porodilištima, o borbi za istinu i pravdu, bezuslovnoj majčinskoj ljubavi koja ne zastarjeva za razliku od zakona i presuda. Snažna, potresna priča o ljubavi koja ruši sve prereke tragajući za istinom.

"U magli laži" objavljen 2020. godine, autorkin je četvrti i roman govori o ljubavi, izdaji, beskrupuloznoj borbi za starateljstvo. Nakon čitanja ovog romana svako će sebi postaviti pitanje: "Da li dobro poznajemo one koje volimo?".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije