Književnost

Pratite nas na Google news

"Kočićev dan" sutra u Beogradu

"Kočićev dan" sutra u Beogradu
Foto: N.N. | "Kočićev dan" sutra u Beogradu
Tanjug

Program "Kočićev dan" u Beogradu, koji je, kao i svake godine, dio manifestacije "Kočićev zbor", biće održan sutra, najavili su organizatori.

Ovaj događaj je nastao u saradnji Predstavništva Republike Srpske, Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske u saradnji s Društvom književnika Kosova i Metohije. 

"Kočićev dan" u Beogradu počeće u 11 sati polaganjem cvijeća na grob ovog srpskog književnika i narodnog tribuna u Aleji velikana na Novom groblju. 

Književnike koji dolaze iz Kočićevog zavičaja, predstavnike gradova Banjaluka i Beograd, kao i Zavičajnog društva "Zmijanje" iz Banjaluke i Beograda, prigodnom besjedom o Petru Kočiću pozdraviće Milovan Vitezović, predsjednik Udruženja književnika Srbije.

Cvijeće će gosti i domaćini položiti u 12 sati i pred spomenik Petra Kočića u Čuburskom parku. 

Uveče, u 20 sati, u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije biće održano književno veče posvećeno Petru Kočiću. 

O velikom piscu i njegovom djelu govoriće Miloš Janković, zamjenik predsjednika Udruženja književnika Srbije, Predrag Bjelošević, predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Novica Sovrlić, predsjednik Društva književnika Kosova i Metohije, Ranko Risojević, Zoran Kostić, Ljubica Rajkić, Risto Vasilevski, Miroslav Aleksić, Srđan Opačić i Duško M. Petrović.

Kočićevom danu u Beogradu prisustvovaće i Vesna Milišić, Kočićeva praunuka, s kćerkom Natašom i sinom Stefanom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije