Književnost

"Luzitanija" pred čitaocima u RS

"Luzitanija" pred čitaocima u RS
Foto: N.N. | "Luzitanija" pred čitaocima u RS

BANJALUKA, PRIJEDOR - Promocija romana "Luzitanija" Dejana Atanackovića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2017. godinu, biće održana u prostorijama Ruskog centra, Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, večeras s početkom u 19 časova, dok će sutra u isto vrijeme ova knjiga biti promovisana i u prijedorskoj Narodnoj biblioteci "Ćirilo i Metodije".

O knjizi u Banjaluci pored autora govore: Tamara Krstić, kritičar, Goran Lakičević, izdavač, a moderator programa biće Tanja Stupar-Trifunović.

"Dejan Atanacković strpljivo gradi radnju i vodi čitaoce kroz kompleksne hodnike imaginacije. Saramagovskom naracijom ukršta likove i događaje, i svakom stranicom dokazuje da iznenađenjima nema kraja. Maestralno baratajući apsurdom, stvara svet inverzije normalnosti. 'Luzitanija' je roman o utočištu, gde svako može naći svoje mesto i smisao", zapisao je Nikola Dragomirović o knjizi.

Inače, Dejan Atanacković (Beograd, 1969) vizuelni je umjetnik i od devedesetih godina prošlog vijeka realizuje samostalne izložbe i kustoske projekte. "Luzitanija" je njegov prvi roman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije