Književnost

"Magla u rukama" prva knjiga na svijetu

"Magla u rukama" prva knjiga na svijetu
Foto: N.N. | "Magla u rukama" prva knjiga na svijetu

BANJALUKA - Već dvadesetu godinu Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd organizuje kulturnu manifestaciju "Književna staza Djeda Mraza" i tim povodom objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini i promoviše je tačno u ponoć ispred spomenika Petru Kočiću u istoimenom parku u Banjaluci.

Ove godine prva knjiga na svijetu je knjiga uglednog književnika Đure Damjanovića  "Magla u rukama", koju je priredio i uredio književnik Nikola Vukolić. Knjiga "Magla u rukama" je knjiga o kojoj se najviše priča u regionu.

Manifestacija "Književna staza Djeda Mraza" počinje danas u 11.15 ispred Zadužbine "Petar Kočić", odakle će oko stotinu Djeda Mrazeva sa knjigama u rukama krenuti prema spomeniku piscu Petru Kočiću. Prvi primjerak prve knjige na svijetu objavljene u 2020. godini na svečan način biće promovisan u 12 časova u parku "Petar Kočić" uz prigodan program, a gost manifestacije je književnica i glumica Eva Ras.

Sa željom da građanima Banjaluke uljepšaju doček Nove godine, predstavnici Zadužbine će tradicionalno 31. decembra, tačno u ponoć, ispred spomenika Petru Kočiću promovisati pomenutu knjigu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije