Književnost

Maturantkinja Milica Savić objavila četvrtu knjigu: Priče iz života baštini među korice

Maturantkinja Milica Savić objavila četvrtu knjigu: Priče iz života baštini među korice
Foto: Ilustracija | Maturantkinja Milica Savić objavila četvrtu knjigu: Priče iz života baštini među korice

Milica Savić, maturantkinja Srednjoškolskog centra u Prijedoru, u javnosti poznata i kao autorka autobiografskog romana "Lastavica", objavila je svoju četvrtu knjigu pod nazivom "Nekad davno".

Riječ je o zbirci pripovjedaka u čije korice su smještene tri zanimljive priče pod nazivom "Savo", "Sarajevo, ej" i "Nekad davno", a kako sama autorka kaže - ovu knjigu je najduže pisala od svih.

"U svakoj prethodnoj knjizi pisala sam konkretno o svom životu. U ovoj sam napisala zanimljivu priču o dječaku Savi, koji je ostao bez svoje porodice i odlazi u svijet da traži sreću. U drugoj priči pisala sam o svojoj posjeti Sarajevu, a treća priča 'Nekad davno' sadrži jedan segmen mog ranog djetinjstva i sjećanje na oca", priča Milica.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Prijedor Milici je dodijelilo zahvalnicu zbog doprinosa u očuvanju srpske kulturne baštine jer je svoja književna djela pisala ćirilicom.

"Djela pisca Branka Ćopića uticala su na moj književni opus. Moji književni likovi su pozitivni i ne gledaju negativno na život", priča Milica i dodaje da uvijek nalazi rješenja za probleme svojih likova.

Najviše voli pisati o onom što joj se u životu događa, o svemu što svakodnevno vidi u svom gradu ili bilo kojem drugom mjestu koje posjeti tokom putovanja.

"Na svakom mjestu nalazim teme koje smještam u korice svojih knjiga na zanimljiv i čitak način", kaže Milica.

Miličina majka Ljubica njen je najveći oslonac i podrška u životu i zato joj često posvećuje knjige koje piše.

Milica se ovih dana sprema da upiše Medicinski fakultet u Banjaluci.

"Tokom četiri godine školovanja bila sam odličan učenik i zbog toga sam oslobođena pisanja maturskog rada. Sada se pripremam za polaganje prijemnog ispita", kaže autorka "Lastavice".

Ova talentovana i kreativna maturantkinja književna djela počela je pisati nakon očeve smrti 2011. godine, kada je svoje teške životne situacije počela prenositi u knjige "Lastavica", "Kraljica kiše" i "Kamen i cvijet".

Objavljene knjige

  • "Lastavica"
  • "Kraljica kiše"
  • "Kamen i cvijet"
  • "Nekad davno"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije