Književnost

Međunarodni konkurs "Pesnikova duša" Ljubljana i Derventa 2022.

Međunarodni konkurs "Pesnikova duša" Ljubljana i Derventa 2022.
Foto: N.N. | Međunarodni konkurs "Pesnikova duša" Ljubljana i Derventa 2022.

DERVENTA - Udruženje Evropske akademije srpskih nauka i umjetnosti /UEASNU/ Podružnica Republike Srpske i BiH raspisala je književni međunarodni godišnji konkurs "Pesnikova duša" Ljubljana i Derventa 2022.

Iz Udruženja je saopšteno da je tema konkursa ljubav i da je rok za slanje radova 21. jun.

"Za nagradu i priznanje mogu konkuristi sva lica sa 18 i više godine, izuzev onih koji su već bili nagrađivani i dobitnici nekih od glavnih nagrada i priznanja. Šalju se tri neobjavljene pjesme u tri primjerka, potpisane šifrom sa razrješenjem šifre u istoj koverti. Radovi ne smiju vrijeđati vjerski, nacionalni i polni identitet. Pisati u fontu times new riman 12, i na srpskom jeziku", navedeno je objavnjenom konkursu.

Uz radove se dostavljaju i kraća biografija ne duža od sedam rečenica, te kontakt podaci, fotografija autora i ispunjena izjava /koja se može naći na internet stranici Udruženja, zbog objave radova u medijima "Otadžbina" i elektronskom mediju "Srpska dijaspora"/.

Organizator konkursa najavljuje posebno pjesničko veče i manifestaciju koja će biti upriličena u LJubljani ili Derventi, uz dodjelu nagrada pobjednicima konkursa.

Radovi se šalju na adresu Udruženje Evropske akademije srpskih nauka i umjetnosti Podružnica za Republiku Srpsku i BiH, Nenad Simić, Kralja Petra 1 broj 20( Posavske novosti),74400 Derventa, Republika Srpska, BiH.

Na koverti napisati "Ne otvaraj - konkurs književnog priznanja i nagrade "Pesnikova duša".

Cjelokupan sadržaj konkursa objavljen je na adresi: www.srpska-dijaspora.org i www.srpski-književnici.org i www.posavksenovosti.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije