Književnost

Mihaeli Šumić "Čučkova knjiga"

Mihaeli Šumić "Čučkova knjiga"
Foto: N.N. | Mihaeli Šumić "Čučkova knjiga"

Mihaela Šumić, pjesnikinja iz Banjaluke, dobitnica je književne nagrade "Čučkova knjiga" za 2020. godinu, saopštila je Narodna biblioteka "Branko Čučak" iz Han Pijeska.

Šumićeva je nagrađena za zbirku pjesama "Nekoliko sitnih uboda", koja je objavljena prošle godine u izdanju banjalučkog "Imprimatura". Ovo je jednoglasna odluka žirija koji je radio u sastavu: Aleksa Janković, Milanka Blagojević i Milka Kolundžić. Nagrada "Čučkova knjiga" biće uručena 21. avgusta, na centralnoj svečanosti 13. manifestacije "Čučkovi književni susreti" u Han Pijesku, a sastoji se od povelje-plakete i novčanog iznosa.

Mihaela Šumić je rođena 1998. godine u Banjaluci. Svoju poeziju, kao i prevode na engleski, španski, portugalski i hrvatski do sada je objavljivala na nekoliko portala.

Čitaocima se predstavila na festivalima književnosti "Imperativ" u Banjaluci i "Rukopisi" u Pančevu. Zbirka pjesama "Nekoliko sitnih uboda" je njena prva knjiga.

Nagrada "Čučkova knjiga" dodjeljuje se za prvu knjigu autora u bilo kom od rodovsko-žanrovskih književnih oblika u kojima se ogledao Branko Čučak - poezija, proza, pripovijetka, novela, roman, esej i drama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije