Književnost

Milkić: Mnogi pišu o temama koje neće izazvati buru

Milkić: Mnogi pišu o temama koje neće izazvati buru
Foto: Pixabay | Milkić: Mnogi pišu o temama koje neće izazvati buru

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici večeras je promovisano književno stvaralaštvo Nenada Milkića, čiji su romani zasnovani na istinitim događajima u Srbiji, Krajini i Republici Srpskoj devedesetih godina prošlog vijeka.

Milkić je rekao novinarima da su sve teme o kojima piše zasnovane na stvarnim ljudima i događajima, "o herojima našeg doba, ljudima koji su živjeli i žive u naše vrijeme", te da je to mali način da im se oduži i zahvali za sve ono što su uradili.

"Trilogija o Košarama je završena, ja sam zaokružio tu priču, a `Pogrom` je zamišljen u četiri knjige koje prate imaginarnu porodicu Kovačević koja se razgranala i ide na četiri strane, jedna je u Sarajevu, druga u koloni. Te dvije knjige su završene, treći i četvrti dio izlaze do kraja ove godine. Treći govori o Kosovu, a četvrti o Srebrenici", rekao je Milkić.

Pojašnjavajući zašto piše o temama o kojima drugi ćute, Milkić je rekao novinarima da većina pisaca danas ide "linijom manjeg otpora" pišući o temama koje neće izazvati neku buru.

Gostovanjem Nenada Milkića Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici zvanično završava obilježavanje 60 godina postojanja jubileja, a direktor te ustanove Danijela Mandić najavila je da će biblioteka za Dubičane i dalje organizovati zanimljive događaje.

"Zvanični dio obilježavanja jubileja večeras privodimo kraju. Mi ćemo se kao i uvijek potruditi da organizujemo što više druženja", rekla je je Manidićeva i naredno druženje, koje će organizovati u saradnji sa Javnom ustanovom Spomen-područje Donja Gradina, najavila za 29. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije