Književnost

Monodramom "Tražim muža" počeo festival humora i satire

Monodramom "Tražim muža" počeo festival humora i satire
Foto: Srna | Monodramom "Tražim muža" počeo festival humora i satire

ZVORNIK - Monodramom "Tražim muža", u izvođenju glumice Jelice Brestovac, večeras je u Zvorniku počeo sedmi Međunarodni festival humora i satire "Kriva Drina".

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik Nega Stjepanović rekla je na otvaranju Festivala da su humor i satira prijatelji koji pomažu da se lakše prevaziđu životne poteškoće.

Stjepanovićeva je naglasila da je jezik humora univerzalan, te da satira podstiče na kritičko razmišljanje o svakodnevici i podsjeća na slobodu izraza kojom čovjek sa vedrije strane gleda na život.

Brestovčeva je rekla da publika pozitivno reaguje na monodramu "Tražim muža" koju često izvodi.

Selektor Festivala Stanislav Tomić rekao je da će na finalnoj večeri nastupiti 10 aforističara iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske, a jedan učesnik stiže i iz Ciriha.

"Veče aforizama je centralni događaj ovog festivala, koji je po ocjeni učesnika, jedan od najboljih u regionu", istakao je Tomić.

Prema programu festivala, sutra će biti otvorena izložba "Artikviteti" i održano književno veče književnika i dugogodišnjeg direktora Zmajevih dječijih igara Dušana Popa Đurđeva.

U petak, 14. juna, biće održano finalno veče aforizama, kada će biti dodijeljena nagrada "Zlatna vijuga" za najboljeg aforističara.

Voditelj festivalskog programa je Dejan Grujić, urednik Radio-televizije Srbije, glumac i novinar.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Zvornik, a organizator Narodna biblioteka i muzejska zbirka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije