Književnost

Najbolji aforizmi Dinka Osmančevića i Danka Ivšinovića

Najbolji aforizmi Dinka Osmančevića i Danka Ivšinovića
Foto: N.N. | Najbolji aforizmi Dinka Osmančevića i Danka Ivšinovića

Književnici Danko Ivšinović iz Gospića i Dinko Osmančević iz Banjaluke su ovogodišnji laureati književne nagrade "Zlatni aforizam", koju dodjeljuje Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada povodom 20. Međunarodnog konkursa humora i satire o temi "Koja (naj)bolje bode".

Ivšinovićev nagrađeni aforizam glasi "Ve-ce koji ne smrdi na kovid miriše", a Osmančevićev "Nije važno kolika je igla, važno da zadovolji pacijenta".

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je novinarima da svake godine povodom 1. aprila - Dana šale, raspisuju konkurs za izbor najboljeg aforizma, te da nagrađuju i druge književne forme.

Ove godine se na konkurs prijavilo 99 autora iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Austrije, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Crne Gore.

"Pristiglo je 830 aforizama, ali i 18 priča, 29 pjesama, 49 epigrama, 12 pjesama u akrostihu, 19 satiričnih haiku pjesama, 19 šala, 29 viceva, 13 basni, 15 savremenih bajki i jedna humoreska", naveo je Ćoćkalo.

Ćoćkalo je naglasio da svake godine 1. aprila organizuju književno veče, na kojem čitaju nagrađene radove, ali da to sad nisu mogli zbog trenutne epidemiološke situacije.

Nagrađeni aforizmi biće objavljeni u zajedničkom zborniku "Vidi ono što (ne)čuješ - 10".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije