Književnost

Narodna biblioteka Trebinje proglašena za najbolju u RS

Narodna biblioteka Trebinje proglašena za najbolju u RS
Foto: Pexels | Narodna biblioteka Trebinje proglašena za najbolju u RS

TREBINJE - Narodna biblioteka Trebinje dobitnik je nagrade "Đorđe Pejanović“, kao najbolja biblioteka u Republici Srpskoj u 2021. godini.

Odluku o nagradi donijela je Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske, a biće im uručena na svečanoj skupštini Društva 10. juna u Višegradu, saopšteno je iz trebinjske biblioteke.

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić-Vuković zahvalila je onima koji su prepoznali znanje, rad, trud, entuzijazam i krativnost zaposlenih u toj kulturnoj ustanovi.

"Za nas je svaka godina uspješna. U kontinuitetu postižemo dobre i zapažene rezultate , što nam, između ostalih, potvrđuju i biblioteke iz regiona koje žele sa nama saradanju", istakla je Supić-Vuković i dodala da im je ipak najdraža pohvala sugrađana.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini učlanjen rekordan broj korisnika, nabavljeno više hiljada knjiga, da su uspostavili saradnju sa najvišim ustanovama kulture u Republici Srpskoj i Srbiji gdje je organizovana izložba "blaga" iz Legata Jovana Dučića.

Imali su, kako je navela, i najposjećenije književne večeri u gradu, ugostili oko 1.000 predškolaca i osnovaca, te ušli u više škola da bi učenicima govorili o značaju čitanja i ulozi biblioteke u njihovom razvoju.

"Kupili smo i skener za digitalizaciju knjižne građe kakav ima još samo jedna biblioteka u Republici Srpskoj, u opremu prostorija uložili 30.000 KM vlastitih sredstava, obnovili informatičku opremu, te radili na drugim aktivnostima na dobrobit i zaposlenih i korisnika", ukazala je Supić-Vuković.

Ona je najavila da imaju ambiciozne planove i za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije