Književnost

Ne izostaje podrška slijepim i slabovidim, kao ni ljubav prema poeziji

Ne izostaje podrška slijepim i slabovidim, kao ni ljubav prema poeziji
Foto: Ustupljena fotografija | Ne izostaje podrška slijepim i slabovidim, kao ni ljubav prema poeziji

PRNJAVOR - Sedamnaeste po redu, prnjavorske "Večeri poezije" okupile su sinoć književne stvaraoce i ljubitelje stihova u Narodnoj biblioteci u Prnjavoru, a kao i svake godine, ovi pjesnički susreti organizovan je od strane Organizacije slijepih i slabovidih Prnjavor.

Dušan Marić, vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke kazao je za "Nezavisne novine" da su prostorije biblioteke bile male da prime sve zainteresovane, a imali su goste i učesnike iz Banjaluke, Dervete, Gradiše, Srpca.

"To je znak da ljubav prema poeziji i podrška slijepim i slabovidim licima, ne izostaje. Da budem iskren vidjeti ovoliko publike je prava rijetkost. Tokom cijele godine sa Organizacijom slijepih imamo dobro druženje i saradnju i kroz komunikaciju ostvarujemo mnogo stvari a ovaj događaj je nešto posebno što možemo organizovati", kazao je Marić.

Da poezija može da ruši stereotipe i barijere pokazao je i Vladimir Simić, štićenik Centra za omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" iz Dervente koji je recitovao svoju pjesmu pod nazivom "Pomjerili smo granice".

Goran Vasić, predsjednik Organizacije slijepih Prnjavor istakao je da je veliko zadovoljstvo što su i ove godine "Večeri poezije" okupile i povezale mnoga udružena i organizacije slijepih iz više gradova i opština u Srpskoj.

Na ovom događaju predstavila se i recitatorska sekcija ispred prnjavorske OŠ Branko Ćopić a podršku u organizaciji su dali i SKK ”Talasi” Prnjavor, SKK ”Vihor” Derventa i SKD ”Ukrnja” Čelinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije