Književnost

Nele Karajlić u Beču predstavio svoju književnu trilogiju

Nele Karajlić u Beču predstavio svoju književnu trilogiju
Foto: Srna | Nele Karajlić u Beču predstavio svoju književnu trilogiju

BEČ - Pisac i muzičar Nenad Janković, javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić, predstavio je večeras svoju književnu trilogiju "Solunska 28" pred publikom u Beču.

Razgovor i druženje sa poznatim umjetnikom održano je u sali Albert hol, a promociju Karajlićevog književnog opusa u Beču podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Poznati pisac i muzičar je pred bečkom publikom govorio o nedavno objavljenoj i dugo očekivanoj završnici trilogije "Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu", te o ranijim naslovima iz ovog triptiha - "Solunska 28: O novcu i strastima" i "Solunska 28: O prijateljstvu i izdaji".

Očekivano, interesovanje za ovaj događaj je bilo veliko, tako da je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Janković je sa mnogobrojnom publikom podijelio svoje iskustvo u pisanju nevjerovatnih priča koje su obuhvaćene trilogijom, a u prijateljskom razgovoru sa posjetiocima promocije popularni umjetnik je govorio i o svojoj dugogodišnjoj uspješnoj i raznovrsnoj karijeri.

"Srpska kultura je istorijski veoma povezena sa Bečom i glavni grad Austrije je veoma važno mjesto za promociju onoga što je savremena srpska kultura danas", rekao je Janković.

Prisutne je pozdravio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, koji je izrazio zadovoljstvo što srpska kulturna scena privlači sve više pažnje u Beču i ostatku Austrije.

Filipović je najavio da će sutra u bečkoj Galeriji "Štajner" biti predstavljeni radovi četvoro predstavnika savremene beogradske umjetničke i kreativne scene - Marka Kusmuka, Veljka Valjarevića, Sare Nikolić i Marka Lađušića.

"Sutra od 19.00 do 22.00 časa posjetioci će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa opusom beogradskih umjetnika, a o njihovom stvaralaštvu govoriće direktor Galerije `Sanjaj` Sanja Bjelanović Janković", rekao je Filipović.

Izložba se organizuje u saradnji sa Galerijom "Sanjaj" iz Srbije, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije