Književnost

Pratite nas na Google news

Nenadu Simiću povelja sa srebrnom medaljom za aforizme

Nenadu Simiću povelja sa srebrnom medaljom za aforizme
Foto: Srna | Nenadu Simiću povelja sa srebrnom medaljom za aforizme
Srna

Književniku Nenadu Simiću iz Dervente danas je uručena Povelja sa srebrnom medaljom za drugo mjesto na Međunarodnom književnom takmičenju "Zlatni zmaj" za najbolje aforizme.

Simiću je dodijeljena i Povelja počasnog člana Udruženja srpskih književnika Slovenije za dugogodišnju požrtvovanost, nesebično pružanje pomoći očuvanju srpskog nacionalnog dostojanstva, tradicije, kulture i jezika.

Priznanje je Simiću u Derventi uručio predsjednik Saveza srpske dijaspore Slovenije Saša Gajić.

Gajić je rekao da Derventa ima vrsne pjesnike i književnike, među kojima je i Simić sa kojim imaju veoma dobru saradnju.

"Vjerujem da će naša saradnja i u narednom vremenu biti još bolja, sadržajnija i na dobrobit Srba u Republici Srpskoj i Sloveniji. Osim na polju kulture, značajnu podršku i saradnju imamo i u oblasti medija", rekao je Gajić, koji je i predsjednik Udruženja srpskih književnika u Sloveniji.

On je dodao da Savez sarađuje sa Srpskim književnim klubom "Vihor" iz Dervente, sa kojima su realizovali i Međunarodni književni konkurs "Pesnikova duša" na kojem je učestvovalo 59 autora iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije