Književnost

"Noć knjige" od 9. do 11. juna u 34 grada u Srbiji

"Noć knjige" od 9. do 11. juna u 34 grada u Srbiji
Foto: Ilustracija/Arhiva | "Noć knjige" od 9. do 11. juna u 34 grada u Srbiji

Manifestacija "Noć knjige" posvećena svim ljubiteljima pisane riječi, u svom 28. izdanju, biće održana od 9. do 11. juna, u organizaciji beogradske izdavačke kuće "Laguna" i knjižarskog lanca Delfi, najavljeno je danas u susretu sa medijima u Delfi SKC.

U 34 grada u Srbiji i regionu, na 59 lokacija čitaoce očekuje više od 50.000 naslova, hitova domaće i svjetske književnosti, gift program i izbor naslova na engleskom jeziku.

Tanja Vučković kao predstavnik za medije iz "Lagune" i urednik ove kuće Saša Bošković govorili su o novim književnim djelima domaćih i stranih autora na koje je neophodno posebno obratiti pažnju.

"Osnovni cilj naše manifestacije jeste promovisanje knjige i čitanja, a mi to radimo tako što pripremimo hitove, pozovemo pisce tih dela da ih promovišu i potpisuju. U ta tri dana, petak, subotu i nedelju, biće prisutno još 150 izdavača, koji su prepoznali veliki značaj "Noći knjige", istakla je Tanja Vučković.

Ona je predstavila novo djelo "Srbin kojekude" Bojana Ljubenovića, za kojeg je navela da je već duže vrijeme prisutan u domaćoj književnosti, te da je "sasvim nepretenciozno postao jedan od najčitanijih srpskih pisaca".

U ponudi će biti i nova zbirka priča "Bolja strana" Jelice Greganović, autorke bestselera "Osmeh za svaki dan", "Od reči do reči", "Zovem se Mama" i "Priči nikad kraja".

Izmešu ostalog, autor Zoran Penevski će se prezentovati romanom "Elegija o beloj devojčici", o Kseniji Atanasijević (1894-1981), prvoj ženi doktoru nauka i docentu u Kraljevini SHS - Srba, Hrvata i Slovenaca, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije