Književnost

Obilježavanje Evropskog dana jezika u NUB RS

Obilježavanje Evropskog dana jezika u NUB RS
Foto: N.N. | Obilježavanje Evropskog dana jezika u NUB RS

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS 13. godinu zaredom obilježava Evropski dan jezika, dan evropskog plurilingvalizma i multikulturalnosti, a koji će biti obilježen 25. septembra.

Prigodne svečanosti, s ciljem da kod publike svih uzrasta probude interesovanje za učenje jezika, pratiće obilježavanje ovog, za evropske integracije, važnog događaja.

Ove godine program sadrži dva konkursa za učenike osnovnih škola iz Banjaluke, radionicu za profesore stranih jezika pod nazivom "Socijalne i radne forme virtuelne i nastave u učionici", koju će, putem Big Blue Botton platforme, realizovati Aljoša Preradović iz pedagoškog odjela Glosa centra za njemački jezik.

Takođe, biće realiozavana i igra memori "Evropske države i simboli" (od 10 do 12 časova), kao i Sajam jezika (od 10 do 13 časova).

Tačno u podne ispred biblioteke će biti dodijeljena nagrada za literarne i likovne konkurse, a na Informativno-pozajmnom odjeljenju posjetioci će moći da se upoznaju s nazivima predmeta na stranim jezicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije