Književnost

Objavljen konkurs za izbor i promociju djela zavičajnih pisaca

Objavljen konkurs za izbor i promociju djela zavičajnih pisaca
Foto: Pixabay | Objavljen konkurs za izbor i promociju djela zavičajnih pisaca

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" Prijedor objavila je danas konkurs za izbor i promociju publikovanih djela zavičajnih pisaca, koja će biti promovisana u ovoj ustanovi u drugoj polovini godine.

Pravo učešća imaju autori objavljenih djela koji su stanovnici ili su porijeklom iz regije koja obuhvata grad Prijedor i opštine Novi Grad, Kozarsku Dubicu, Kostajnicu, Oštru Luku i Krupu na Uni.

Uslovi konkursa su da je djelo publikovano, da nije promovisano u organizaciji ove ustanove i da zadovoljava književno-estetske vrijednosti i standarde, a može pripadati bilo kojoj vrsti, žanru ili rodu iz društveno-humanističkih oblasti.

Konkurs je objavljen na internet stranici i društvenim mrežama prijedorske biblioteke i u današnjem broju dnevnog lista "Glas Srpske" i otvoren je do 20. maja, a rezultati konkursa biće objavljeni 15. juna.

Predviđen je odabir šest djela, a biblioteka obezbjeđuje promotivni materijal, prostor i organizovanje promocije. Autor ima pravo na simboličan honorar i dužan je obezbijediti učešće jednog recenzenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije