Književnost

Objavljen treći pjesnički konkurs pravoslavne tematike

Objavljen treći pjesnički konkurs pravoslavne tematike
Foto: Srna | Objavljen treći pjesnički konkurs pravoslavne tematike

BROD - Crkvena opština Brod i Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente raspisali su treći pjesnički konkurs pravoslavne duhovne tematike, povodom praznika Pokrova Presvete Bogorodice, slave istoimenog hrama i opštine Brod.

Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 15. septembra, imaju pjesnici iz cijelog svijeta sa dvije pjesme pravoslavne duhovne tematike.

Pjesme treba da su pisane ćirilicom, isključivo u vord dokumentu, potpisane punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom i kontakt podacima šalju se isključivo na mejl [email protected].

Naknada za učešće na konkursu se ne plaća.

Organizatori su naveli da nakon konkursa, koji se raspisuje uz blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, slijedi priprema zajedničkog zbornika "Pokrovsko pjesničko saborovanje", kao i istoimene kulturne manifestacije.

Priređivač knjige je Nenad Simić.

Pjesme autora koje budu primjerene sadržajem i tehničkim uslovima konkursa biće objavljene u zajedničkom zborniku, a njegova promocija i održavanje manifestacije "Pokrovsko pjesničko saborovanje" planirano je u oktobru u Brodu.

Učešćem na konkursu pjesnici ostvaruju pravo nastupa na manifestaciji, a svaki autor biće nagrađen zbornikom i drugim poklonima.

Ove godine organizatori planiraju da nagrade najmlađeg i najstarijeg učesnika konkursa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije