Književnost

Narodna biblioteka u Kotor Varošu od danas radi puno radno vrijeme

Narodna biblioteka u Kotor Varošu od danas radi puno radno vrijeme
Foto: N.N. | Od danas knjige dostupne korisnicima u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Narodna biblioteka u Kotor Varošu danas je počela rad sa korisnicima uz strogo poštivanje pravila u vanrednim uslovima, na prvom mjestu izbjegavanja okupljanja, izjavila je direktor ove ustanove Bojana Vasić.

Radno vrijeme biblioteke je od 7.30 do 18.00 časova.

Vasićeva je napomenula da korisnici prilikom ulaska u biblioteku moraju nositi zaštitne maske i rukavice, poštovati fizičko odstojanje, a pristup knjižnom fondu i zadržavanje u prostorijama biblioteke korisnicima neće biti dozvoljeni.

"U hodniku biblioteke je postavljen improvizovan štand na koji će korisnici odlagati knjige. Zatim se vraćene knjige odlažu u prethodno pripremljen prostor za karantin, gdje, prema preporuci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, stoje određeno vrijeme prije vraćanja na police", pojasnila je Vasićeva.

Podsjetila je da je ova ustanova od 30. marta do danas radila skraćeno do 12 h.

Ona je navela da biblioteka u Kotor Varošu broji 28.000 naslova, od kojih je 10.135 na dječijem odjeljenju, a 17.865 na odjeljenju za odrasle.

"Prošle godine smo nabavili 729 naslova, ukupno je izdato 4.700 knjiga, a upis je obnovilo 266 korisnika. Što se tiče upisnine, za učenike predškolskog uzrasta iznosi pet KM, za penzionere i osnovce sedam KM, za srednjoškolce i studente 10 KM, a za ostale odrasle korisnike 15 KM. Kolektivno učlanjenje za učenike osnovnih škola iznosi pet KM", rekla je Vasićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije