Književnost

Održano muzičko-poetsko veče "Ritam uluce, melodija riječi"

Održano muzičko-poetsko veče "Ritam uluce, melodija riječi"
Foto: Srna | Održano muzičko-poetsko veče "Ritam uluce, melodija riječi"

KOZARSKA DUBICA - Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici organizovala je muzičko-poetsko veče "Ritam ulice, melodija riječi", na kojoj je stihove najpoznatijih pjesnika govorio glumac Nebojša Dugalić.

Muzičko-poetsko veče održano je sinoć na šetalištu u Svetosavkoj ulici, a uz veliko interesovanje publike, Dugalić je uz pratnju gitariste Nikole Sekulića govorio stihove Zmaja, Dučića, Bećkovića, Kostića i drugih autora. 

"Uvek me raduje kada ljudi u manjim mestima imaju entuzijazma da pokrenu ovakvu vrstu događaja - to su neke male kulturne revolucije. S obzirom na vreme u kojem živimo uvek je dragoceno setiti se onog našeg najboljeg nasleđa i da budemo čuvari onog što smo nasledili", rekao je Dugalić, jedan od najangažovanijih glumaca u domaćim ostvarenjima. 

On je dodao da je poezija na neki način zanemarena, ali da joj se uvijek dobro vratiti i osvježiti sjećanje na nalijeđene stihove. 

"Meni je poezija saputnik od ranog detinjstva. Celi život se bavim poezijom. Kada čitate bilo koju veliku ozbiljnu literaturu, bila ona u formi poezije ili ne, ona zapravo u sebi ima poetsku strukturu, i to je ono što naš život artikuliše i osmišljava na dublji i ozbiljniji način", naglasio je Dugalić, koji je dobar dio života gradio pozorišnu karijeru. 

Dugalić je igrao u oko 80 različitih uloga, a njegov rad u pozorištu, kako kaže, obilježile su uloge kneza Miškina i Karađoza u "Prokletoj avliji". 

Direktor Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici Danijela Balaban izrazila je zadovoljstvo što manifestacija "Ritam ulice, melodija riječi" traje godinama. 

"Već treću godinu poznati glumci govore poeziju na našoj poetskoj večeri koju organizujemo na šetalištu i drago nam je što je ove večeri to poznati srpski glumac Nebojša Dugalić", rekla je Balabanova. 

Sredstva za organizovanje ove manifestacije obezbijeđena su projektom koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije