Književnost

Održano poetsko-prozno veče

Održano poetsko-prozno veče
Foto: Srna | Održano poetsko-prozno veče

NOVI GRAD - U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu večeras je održano poetsko-prozno veče na kojem je gošća bila književnik Jovanka Stojčinović Nikolić iz Doboja.

Stojčinovićeva je rekla da je objavila 15 knjiga poezije i jednu proze, što je ocijenila kao krov stvaralaštva.

"Knjiga proze `Neko je pozvonio` sadrži tekstove koji su već negdje ranije objavljeni. Čini mi se da se nadopunjuje sa knjigom poezije `Trenutak koji je izmislio ogledalo`", navela je Stojčinovićeva.

Ona je istakla da u Novom Gradu nije prvi put i da su joj gostovanja u ovoj opštini uvijek prijatna.

"Prijatno sam iznenađena i brojem posjetilaca. Bilo je različitih generacija, što mi je posebno drago jer onda prilagodim i svoj izbor poezije", dodala je Stojčinovićeva, koja je član Udruženja književnika Republike Srpske, Udruženja književnika Srbije, te Međunarodne asocijacije pisaca iz Rige, Letonija, a od prošle godine i član Akademije slovenske književnosti i umjetnosti sa sjedištem u Varni u Bugarskoj.

Direktor Biblioteke Slobodanka Vujinović rekla je da je večeras održano prvo ovogodišnje književno veče u ovoj ustanovi.

Vujinovićeva je istakla da je Stojčinovićeva nekoliko puta bila učesnik književnih susreta u Potkozarju koji se u Novom Gradu održavaju povodom Dana opštine, te nekoliko puta gost književnih večeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije