SP Qatar 2022.

Književnost

Okončani književni susreti "Simeon Milutinović Sarajlija"

Okončani književni susreti "Simeon Milutinović Sarajlija"
Foto: Srna | Okončani književni susreti "Simeon Milutinović Sarajlija"
Srna

ISTOČNA ILIDŽA - Pjesničkom večeri Gorana Vračara i Jelene Glišić, kao i proglašenjem pobjednika recitatorskog takmičenja djece iz tri osnovne škole sa područja Istočne Ilidže, večeras su zvanično završeni Drugi međunarodni književni susreti "Simeon Milutinović Sarajlija".

Glišićeva je novinarima rekla da je Sima Milutinović nepravedno zapostavljen u srpskoj književnosti, te da je dobro što postoji jedna ovakva manifestacija posvećena upravo njemu.

Ona je navela da je publika večeras imala priliku da čuje ozbiljnu poeziju, pretežno psihološke i pjesme o životu, te istakla da su stihovi odraz nekih njenih misli, razmišljanja i dilema.

Trilogijom o slobodi i novim romanima "Doktor" i "Umjetnik" predstavio se srpski književnik Saša Edi Đorđević. On je rekao da mu čast što je večeras u prilici da o svojim djelima govori pred publikom u Istočnom Sarajevu.

Đorđević je naglasio da mu je želja da ga publika doživi kao srpskog književnika, s obzirom na to da su njegove knjige vezane za srpski narod i tiču se nacionalne istorije od Turaka pa na ovamo.

Najuspješnije na takmičenju u recitovanju pjesama Alekse Šantića bile su učenice Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš" - Lana Pantić prvo, Aleksandra Gajić drugo i Nikolina Radović treće mjesto, koje su nagrađene sa po 150, 100 i 50 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije