Književnost

Organizovano druženje sa književnikom Danilom Tešanovićem

Organizovano druženje sa književnikom Danilom Tešanovićem
Foto: Srna | Organizovano druženje sa književnikom Danilom Tešanović

U knjižari republičkog Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Doboju organizovano je druženje građana sa književnikom Danilom Tešanovićem i predstavljena je njegova knjiga "Mučenica Tekla između Boga i čovjeka", za koju je dobio treću nagradu na konkursu "Zlatna sova" za najbolji neobjavljeni roman u 2021. godini.

Tešanović je u izjavio novinarima rekao da se danas generalno malo čitaju knjige, koje su informatizacijom zamijenjene elektronskom formom.

On kaže da ga zanima starogrčka filozofija, u kojoj se raspravlja o moralnim i etičkim pitanjima.

"U današnje vrijeme svi su nezadovoljni. Da bi čovjek bio zadovoljan, mora sebi postaviti ciljeve koji su ostvarivi. A da bi postavio ostvarive ciljeve, čovjek mora biti skroman", naveo je Tešanović, te parafrazirajući filozofa Sokrata poručio da se skromnost mora trenirati.

Za djelo "Mučenica Tekla između Boga i čovjeka" kaže da je riječ o šestom romanu, uz do sada objavljenu poeziju, te satiru sa kojom je dobio niz nagrada od kojih je izdvojio nagradu "Vuko Bezarević" u Pljevljima.

Druženje sa književnikom i predstavljanje knjige organizovano je u okviru sajamskih dana i popusta od 20 do 70 odsto na sva izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije