Književnost

Orlović: Mladi da se ne odriču igre tokom odrastanja

Orlović: Mladi da se ne odriču igre tokom odrastanja
Foto: Srna | Orlović: Mladi da se ne odriču igre tokom odrastanja

KOTOR VAROŠ - Pisac Mihajlo Orlović poručio je večeras mladima u Kotor Varošu, gdje je promovisao svoje knjige, da se tokom odrastanja ne odriču igre i da pažljivo organizuju svoje vrijeme.

Orlović je predstavio roman "Pomor staraca", koji se temelji na istinitom dogaćaju, i zbirku pjesama "Žal za lijepim glupostima" u kojoj je kroz stihove nostalgično sagledao šta je sve radio, šta se moglo desiti, a šta nije.

"To je ta žal za onim lijepim glupostima koje su nekako prolazile kroz moj život i koje se shvate na kraju. Što ih nisam malo duže živio, što ih nisam malo više razradio i u njima uživao", rekao je Srni Orlović.

Orlovićevo djelo "Pomor staraca" temelji se na istinitom događaju iz 1995. godine kada je u okolini Sanskog Mosta isporučen konvoj od 143 tijela staraca uz obrazloženje da su preminuli prirodnom smrću.

"U svom pohodu da napišem nešto, i razmišljajući kako to da uradim da bude čitljivo, poslužila mi je čuvena slika `Gernika` Pabla Pikasa koju sam prenio u svoj roman", izjavio je Orlović.

Orlović je objavio 30 knjiga i uvršten je u nekoliko antlogija srpske poezije i pripovjedaka. Autor je više dokumentarnih filmova i televizijskih reportaža za koje je dobio nagrade "Srebrni pastir", "Zlatna buklija" i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije