Književnost

Otvoren konkurs za najljepšu pjesmu inspirisanu djelom Branka Miljkovića

Otvoren konkurs za najljepšu pjesmu inspirisanu djelom Branka Miljkovića
Foto: Ustupljena fotografija | Otvoren konkurs za najljepšu pjesmu inspirisanu djelom Branka Miljkovića

NIŠ - Pjesnički konkurs "Brankova pohvala svetu", koji porodica pjesnika Branka Miljkovića organizuje uz podršku Niškog kulturnog centra (NKC), otvoren je i traje do 10. marta.

Organizatori su saopštili da je prošlo 90 godina od rođenja Branka Miljkovića i 63 godine od njegove smrti.

"U duhu odavanja počasti poetskoj veličini i stvaralaštvu Branka Miljkovića, sa velikim poštovanjem i zadovoljstvom, obaveštavamo vas da se po četvrti put otvara pesnički konkurs 'Brankova pohvala svetu'. Ovaj događaj, koji je utemeljen na sećanju i bogatom umetničkom nasleđu Branka Miljkovića, organizuje porodica Miljković uz neprocenjivu podršku Niškog kulturnog centra", navedeno je u saopštenju.

Svi učesnici mogu da prijave svoju pjesmu preko sajta brankomiljkovic.com (takođe i da pronađu sve relevantne informacije u vezi sa konkursom).

"Zainteresovani autori mogu da prijave jednu pesmu inspirisanu delom Branka Miljkovića. Pesma mora biti autorska, napisana na srpskom jeziku i ne sme biti prethodno objavljena. Tematski okvir konkursa obuhvata pesme koje su inspirisane delom ovog velikog srpskog pesnika", pojašnjeno je dalje.

Ovogodišnji žiri će biti sačinjen od predstavnika Niškog kulturnog centra, dobitnika Brankove nagrade i dobitnika nagrade "Zaplanjski Orfej", i odlučivaće o tri najbolje pjesme, dok će pesma koja dobije najviše glasova posetilaca sajta ponijeti nagradu publike.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pjesme obezbijedio nagrade, a pjesma pobjednika konkursa, zajedno sa pobjednicima prethodna tri konkursa, će biti objavljene u časopisu "Gradina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije