Književnost

"Pjesme Andrićgradu 2019": Najbolja pjesma Slavice Damnjanović

"Pjesme Andrićgradu 2019": Najbolja pjesma Slavice Damnjanović
Foto: Ilustracija | "Pjesme Andrićgradu 2019": Najbolja pjesma Slavice Damnjanović
Srna

ANDRIĆGRAD - Prva nagrada "Krajputaš" na Petom konkursu "Pjesme Andrićgradu 2019" pripala je Slavici Damnjanović iz Bačke Topole za pjesmu "Vekovi pradedova".

Prema odluci žirija, druga nagrada dodijeljena je Slavku Vukoviću iz Berana za pjesmu "Agonija tišine", Željki Avrić iz Sremske Mitrovice za pjesmu "Izlazak" i Gordani Jež Lazić iz Beograda za "Bezimenu".

Treća nagrada dodijeljena je Slađani Stavrevoj iz Sjeverne Makedonije za pjesmu "Slomljeni svetovi", Miljani Ignjatović Knežević iz Niša za "Suze leptira", Dragici Stojanović iz Zrenjanina za pjesmu "Višegrad-Geteborg", Milovanu Iliću iz Batočine za pjesmu "Vojnik-izbeglica", Bošku Lomoviću iz Gornjeg Milanovca za "Gorku pesmu", Goranu Vitiću iz Beograda za pjesmu "Vaskrsava jutro nove elegije" i Miladu Obradoviću iz Rogatice za pjesmu "U provaliju istorije".

Na Peti konkurs "Pjesme Andrićgradu 2019" od 1. februara do 31. marta pristiglo je 498 pjesama od 333 autora iz 16 država, objavio je portal "Iskra".

Imena pohvaljenih pjesnika i onih čije su pjesme uvrštene u zbornik ovogodišnjeg, petog konkursa, biće objavljena za sedam dana.  

Organizator Božidar Škobić naveo je da će učesnici konkursa biti obaviješteni o datumu održavanja manifestacije na kojoj će biti predstavljen žiri i uručene nagrade, te promovisan zbornik Petog konkursa "Pjesme Andrićgradu 2019".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije