Književnost

"Veče humora i satire" održano u Kotor Varošu

"Veče humora i satire" održano u Kotor Varošu
Foto: Srna | Plodotvorno vrijeme za aforizam

KOTOR VAROŠ - "Veče humora i satire" održano je u Kotor Varošu povodom Dana opštine, 24. aprila, na kojem je konstatovano da nikada nije bilo plodotvornije vrijeme za aforizam.

Aforističar Zoran Simić iz Foče kaže da je humor aforističara nepresušno blago, te da je inspiraciju lako pronaći u svakodnevnim životnim okolnostima.

"Cilj pisanja aforizama da se ljudi navedu na razmišljanje, ali i da uče kako da kritički misle. Pročitajte ujutro po jedan aforizam, znatno je djelotvorniji od aspirina", poručio je Simić.

"Sve srećne porodice liče jedna na drugu. Ostale žive na Balkanu", za ovaj aforizam Simić je u konkurenciji od više od 600 aforizama nedavno nagrađen diplomom "Belo pero" na 23. književnom konkursu "Banatsko pero", koji raspisuje biblioteka "Branko Radičević" iz Žitišta kod Zrenjanina, prenosi Srna.

Aforističar Miladin Berić iz Banjaluke rekao je da je aforizam roman u malom jer ima svoju strukturu koja je mala, ali čvrsta.

"Dobar aforizam, aforizam koji ima dušu, paradoks, žaoku i koji ostaje da traje je veoma teško napisati jer samo jedna riječ može da od dobrog napravi loš aforizam i obrnuto. Teško je izbjeći zamku pa ne biti aktuelan i u aforizmu", istakao je Berić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije