Književnost

Počela trka za nagradu "Slavko Jungić Jesej"

Počela trka za nagradu "Slavko Jungić Jesej"
Foto: N.N. | Počela trka za nagradu "Slavko Jungić Jesej"

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Čelinac, Narodna biblioteka "Ivo Andrić" i "Vinarija Jungić" raspisali su tradicionalni, 10. konkurs za dodjelu književne nagrade "Slavko Jungić Jesej".

Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 15. januara 2022. godine, imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis…) dužine do 150 redova ili pet pjesama. Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnoj koverti, koja se zajedno s kovertom u kojoj se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.

Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD-u na adresu: SPKD "Prosvjeta", Opštinski odbor Čelinac, Ulica vojvode Mišića 19 (Biblioteka) 78240 Čelinac. Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a još tri rada će se otkupiti i biće nagrađena diplomom i honorarom od po 50 KM. Nagrađeni radovi biće objavljeni u "Čelinačkim novinama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije