Književnost

"Poeziju će svi čitati": Banjalučki pjesnici nastupili zajedno sa publikom

"Poeziju će svi čitati": Banjalučki pjesnici nastupili zajedno sa publikom
Foto: Borislav Brezo | "Poeziju će svi čitati": Banjalučki pjesnici nastupili zajedno sa publikom

BANJALUKA - Program "Poeziju će svi čitati - banjalučka lira" u susret Danu grada Banjaluka i petom izdanju Festivala književnosti "Imperativ", a u organizaciji istoimenog udruženja za promociju i popularizaciju književnosti, održan je u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

"Ovaj put publici koja je urednik ovog događaja pridružili su se i pjesnici iz Banjaluke koji su u prethodne četiri godine bili dio programa festivala! Po izboru publike pročitani su stihovi Desanke Maksimović, Miloša Crnjanskog, Zorana Teofilovića, Dušana Stojanovića, Vladislava Petkovića Disa. Pjesnici iz Banjaluke Tanja Stupar Trifunović, Berislav Blagojević, Tatjana Bijelić, Milan Rakulj, Dragana Grujinović, Vladana Perlić, Aleksandra Čvorović, Hristina Mrša, Stevo Grabovac, Danijel Gatarić, Mihaela Šumić i Ernest Bučinski čitali su autorsku poeziju", saopšteno je iz "Imperativa".

Ovo udruženje već uveliko radi na pripremama za peto izdanje festivala književnosti koje će biti održano u maju. Na festivalu jedan od najatraktivnijih programa jeste upravo program "Poeziju će svi čitati" koji podrazumijeva da neko od banjalučkih pjesnika ugosti kolegicu ili kolegu iz regiona. Odnedavno, "Imperativ" organizuje i program "Poeziju će svi čitati" koji uređuje publika.

"Ovakav koncept večeri poezije bez pjesnika, gdje je publici ostavljen izbor da čita poeziju koju želi je još jedan od načina promocije i popularizacije stvaralaštva domaćih autora. Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske", javljaju iz "Imperativa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije