Književnost

Pol Makartni otkrio kako je napisao knjigu za djecu

Pol Makartni otkrio kako je napisao knjigu za djecu
Foto: Tanjug/AP | Pol Makartni otkrio kako je napisao knjigu za djecu

Pred čitaoce je nedavno stigla nova dječja knjiga "Hej, Batadeko", a osim uzbudljive priče, čudesnih junaka i ilustracija, zanimljivo je da ju je napisao slavni Pol Makartni, koji je u intervjuu za BBC otkrio kako je došao na tu ideju.

Nekadašnji član čuvenog sastava Bitlsi danas je djed osmoro unuka - šest dječaka i dvije djevojčice, s kojima provodi mnogo vremena u stvaranju muzike, plesanju i gledanju fudbala, a upravo je taj divan odnos s njima, kako je kazao, bio inspiracija za knjigu "Hej, Batadeko".

"Sve je krenulo od nadimka koji su mi dali unuci. Mnogo mi se svidjelo što me zovu Batadeka, pa sam tako počeo da maštam i da izmišljam priče o junaku koji se baš tako zove, a koga sam zamislio kao simpatičnog i pomalo ekscentričnog dekicu hipika, sa sedom bradom i repićem, šeširom i leptir-mašnom, koji svuda nosi i svoj kompas, kako bi s unucima mogao da leti na krilima mašte", kazao je čuveni muzičar.

Kako je dalje otkrio, Batadeka ne liči na njega, jer on nije magičan, ali ipak mu je poklonio jednu svoju crtu - obojica zabavljaju unuke sviranjem gitare.

Mada živimo u doba video-igara, kompjutera i interneta, Makartni vjeruje da još uvijek ima mjesta i za staro dobro čitanje i pričanje priča djeci, makar pred spavanje.

Tako on uspavljuje svoje unuke, a magični i vrtoglavi doživljaji koje je oživio u ovoj knjizi neće oduševiti samo najmlađe čitaoce, već i cijelu porodicu.

Knjiga "Hej, Batadeko" je u prodaji u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari i na sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije